Κύκλοι Mουσική + Ποίηση

Μουσική και Ποίηση: Συνομιλία των δύο τεχνών σε χρόνο ενεστώτα.

posterjpg

Ο 1ος κύκλος «Μουσική και Ποίηση 2014/15» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» και οι επόμενοι δύο στο κινηματοθέατρο «Τριανόν». Στα τρία αυτά χρόνια, έχουν παρουσιαστεί 23 πρωτότυπες συνθέσεις σύγχρονης μουσικής πάνω σε κείμενα 23 σύγχρονων Ελλήνων ποιητών, με τη συμμετοχή δεκάδων μουσικών εκτελεστών. Οι παρουσιάσεις εμπεριείχαν μια πλούσια ποικιλομορφία προσεγγίσεων, ανάλογα με τις αισθητικές κατευθύνσεις των συντελεστών και κατέλαβαν το χώρο από τη μελοποίηση του ποιητικού λόγου μέχρι την εγκατάσταση (installation).Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, συνεργαστήκαμε τα προηγούμενα χρόνια με το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ποίηση poema, με τον εκδοτικό οίκο «Κουκούτσι» και με τον ποιητή Γιάννη Ευθυμιάδη, για την επιλογή των συνεργαζόμενων ποιητών.

Για την διοργάνωση του Φεστιβάλ «Μουσική και Ποίηση 2018» συνεργαζόμαστε με τον διακεκριμένο, βραβευμένο και από την Ακαδημία Αθηνών ποιητή Γιώργο Γώτη, για την επιλογή και των συντονισμό των κειμένων που θα χρησιμοποιηθούν από τους συνθέτες.

μκπ

Πιο συγκεκριμένα έχουν συμμετάσχει:

οι συνθέτες Βασίλης Γκότσης, Αλέξανδρος Δρυμωνίτης, Γεωργία Καλοδίκη, Δημήτρης Καμαρωτός, Νίκος Καρύδης, Νικήτας Κίσσονας, Jonas Kocher, Φανή Κοσώνα, Σπύρος Μακαρούνας, Έφη Μαρκουλάκη, Άννα Μουζάκη, Μάρω Μπαβελή, Νίκος Ντρέλας, Νίκος Παναγιωτάκης, Γιώργος Παπουτσής, Αλέξης Πορφυριάδης, Δημήτρης Ταλαρούγκας, Αναστάσης Φιλιππακόπουλος.

οι ποιητές Δημήτρης Αγγελής, Βασίλης Αμανατίδης, Γιάννης Αντιόχου, Σπύρος Αραβανής, Ειρήνη Βακαλοπούλου, Σταυρούλα Γάτσου, Πέτρος Γκολίτσης, Γιώργος Γώτης, Γιάννης Ευθυμιάδης, Βασίλης Ζηλάκος, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Έλενα Καλλέργη, Έλσα Κορνέτη, Μαρία Κουλούρη, Κώστας Κουτσουρέλης, Κώστας Λάνταβος, Ευτυχία Παναγιώτου, Πέτρος Πολυμένης, Βασίλης Ρούβαλης, Σωτήρης Σελαβής, Αγγελική Σιγούρου, Δήμητρα Χριστοδούλου, Γιώργος Ψάλτης.

ΜκΠ 17 poster

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s