ΜΟΥΣΙΚΗ Κ ΠΟΙΗΣΗ #1, ACT 2, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΥΜΩΝΙΤΗΣ – ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

15 Νοεμβρίου 2015, ώρα: 20.30

Πολυχώρος Τριανόν

Κρατήσεις στο: musicisnetwork@gmail.com

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΥΜΩΝΙΤΗΣ – ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Code poetry

Υιοθέτηση

Ο Αλέξανδρος Δρυμωνίτης και η Ειρήνη Βακαλοπούλου θα παρουσιάσουν μια σειρά ποιημάτων τροποποιημένα από κώδικα προγραμματισμού. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί μία σύμπραξη “κωδικοποιημένης” ποίησης όπου θα γράφεται κώδικας σε πραγματικό χρόνο, ο οποίος αφενός θα είναι το ποίημα αυτό καθεαυτό, αφετέρου θα παράγει ηλεκτρονικούς ήχους, σχεδιασμένους ειδικά για το ποίημα. Ο κώδικας αυτός θα προβάλλεται στο κινηματογραφικό πανί προκειμένου να μπορεί το κοινό να διαβάζει το ποίημα καθώς αυτό θα γράφεται.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν πέντε καινούργια άτιτλα ποιήματα της Ειρήνης Βακαλοπούλου τα οποία θα αφηγείται και της οποίας η φωνή θα χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη για παραγωγή ηλεκτρονικών ήχων.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΥΜΩΝΙΤΗΣ

Ο Αλέξανδρος Δρυμωνίτης είναι μουσικός ο οποίος δραστηριοποιείται στο πεδίο της πειραματικής (ηλεκτρονικής) μουσικής και του θορύβου. Είναι απόφοιτος του Κονσερβατορίου του Άμστερνταμ, όπου σπούδασε κιθάρα και σύνθεση. Η μουσική του πρακτική εστιάζει κυρίως στην υφή του ήχου και του θορύβου, ερευνόντας τα όρια του ελέγχου, με τη φόρμα ως κύριο στόχο. Ο εκπαιδευτικός του σκοπός είναι να παρέχει επίκτητη γνώση στον τομέα του πολυμεσικού προγραμματισμού.
Έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία τέχνης, καθώς και διάφορα σύνολα, είτε διεπιστημονικά ή μουσικά σύνολα. Είναι μέλος της ομάδας Medea Electronique και στενός συνεργάτης του ARTéfacts Ensemble. Ως μέλος της κολεκτίβας Medea Electronique είναι βασικός διοργανωτής του φεστιβάλ ‘Electric Nights’. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος του ‘Patching Circle Athens’, μίας ανοιχτής κολεκτίβας χρηστών οπτικών γλωσσών προγραμματισμού.

Έχει παρουσιάσει δουλεία του σε διάφορα φεστιβάλ και καλλιτεχνικούς χώρους όπως Black & White Audiovisual Festival (Πόρτο, Πορτογαλία), Athens Video Art Festival, Linux Audio Conference 2013 (Γκρατς, Αυστρία), Update Festival (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), LPM (Ρώμη, Ιταλία) κ.α.
Έχει διδάξει κιθάρα στο Μουσικό Σχολείο του Άμστερνταμ και στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» και προγραμματισμό ηλεκτρονικής μουσικής στο Ωδείο ‘Μουσική Πράξη’ στην Αθήνα. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής και του πολυμεσικού προγραμματισμού, παραδίδοντας εργαστήρια σε διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους και αναλαμβάνοντας το κομμάτι του πολυμεσικού προγραμματισμού σε διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα.

http://drymonitis.spgl.cc/

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

Η Βακαλοπούλου Ειρήνη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1982.
Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Εξωτερική Πολιτική με μεταπτυχιακές σπουδές
στην Επικοινωνία και τη Διαφήμιση. Έχει παρακολουθήσει θεωρητικά μαθήματα κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου. Η “Ανηλικίωση” είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης τον Οκτώβριο του 2014. Δημοσιεύσεις της υπάρχουν σε περιοδικά ποίησης και σε έγκριτες λογοτεχνικές σελίδες του διαδυκτίου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: